top of page
Leaves Shadow

Her Yerde Eğitim

Üniversitede mezuniyet öncesi ve sonrası öğrenciler, farklı kuruluşlarda çalışan hekimler, başka meslek elemanları ve halk sağlığında toplumla olumlu etkileşmek karşılıklı çaba isteyen bir süreç. Gördükleriniz, yaşadıklarınız gelişmek için size yol gösterebilse de, özel olarak donanım kazanmadan doğru yolu bulmanın kolay olmadığını biliyorum. 

Eğitimciliğe İlk Adım

Nusret Fişek, ders notlarında eğitimi “Toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesinde en önemli araç” olarak tanıtıyor; sağlık eğitimini de “Kişilerin sağlığını korumak veya tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaları için yapılan eğitim çalışmaları” olarak tanımlamış. Sağlık eğitiminin; Sağlık hakkı olarak temel eğitimde yer almasını, bu nedenle yöneticilerin de bu eğitimde birlikte olması gerektiğini savunuyor. 

Yepyeni Bir Sayfa

Uzmanlık sonrası dönemde Washington DC’de CEDPA kuruluşunca düzenlen Workshopa katılmam, eğitimcilik yolunda benim için yepyeni bir sayfa açtı. Workshop adına hem dildeki anlamı ile hem de yöntem olarak aşina değildik.

İstanbul Heyecanı

1988 yılında, Nusret Fişek, İstanbul Tıp Fakültesi’nden 50. Mezuniyet yılı buluşması için İstanbul’a gelmişti. Birden, heybetli bedeni ile binamızın merdivenlerini çıktığını görüp peşine düştüm. Beni fark edince sevindi, “Olcay’ı ziyarete geldim” dedi. Aslında benim nasıl olduğumu da merak ediyordu, eminim. 

Daha Fazla Eğitim

“Hocam sizi Allah gönderdi, çok zor durumdayız” sözleriyle heyecanını paylaşan Türkiye Umumi Tuvaletçiler Derneği Başkanı İmdat Habip’in sesi hala kulaklarımda. 

bottom of page